Data Science за начинаещи (online курс)

Курсът по Data Science продължава 3 месеца. През този период, курсистите ще се потопят в света на анализа на данни, използвайки най-съвременните методи и инструменти. Основният акцент е поставен върху практическите упражнения, реални проекти и решаване на актуални проблеми с помощта на данни. Целта на курса е да се осигури здрава основа в областта на Data Science и да се развият уменията, необходими за успешната кариера на всеки Data Science спеациалист.

Допълнително, курсът предлага сесии с експерти по човешки ресурси, които ще подготвят курсистите за предизвикателствата на пазара на труда – от подготовка за интервюта до създаване на ефективно CV и оптимизация на профила в LinkedIn.

Защо Data Science?

Работа

В последните години, специалистите по обработка и анализ на данни станаха едни от най-търсените на пазара на труда. Фирмите разбират стойността на информацията и търсят специалисти, които да помогнат за нейното ефективно използване.

Заплати

Средната заплата на специалист по „Data Science“ в София е около 6,550 лева на месец. Това я прави една от най-високо платените професии в сектора на информационните технологии в страната.

Приложения

Data Science преобразува големи обеми от неструктурирани данни в ценни прозрения, които допринасят за оптимизация на бизнес процесите и предсказване на трендове.

Какво ще научиш?

Нашите ментори

Божидар Атанасов

Software Delevoper

Софтуерен разработчик с изявен интерес към дистрибутираните системи, системния дизайн и облачните услуги (cloud).  Работи по проект, свързан с big data analysis. Признат е за способността си да превръща бизнес изискванията в ефективни технически решени.

Анелия Митева

CATRO

Магистър по политически науки, икономика и европейско право, Хайделберг, Германия; Executive MBA (Управление на човешките ресурси), Sheffield University. Специализирала е в управление на проекти, организационно развитие и консултиране на човешки ресурси и НЛП. През последните години тя изучава влиянието на мозъчните процеси върху поведението на хората, тяхната ангажираност и мотивация (невронаука).

Нора Бекярова

CATRO

Магистър по управление и развитие на човешките ресурси от Нов Български Университет. Професионален опит в намирането на таланти в различни сфери, както и опит в създаване, провеждане и анализ на обучения в сферата на меките и твърдите умения, личностното развитие и екипната динамика.

Как протича курсът?

Курсът се провежда изцяло дистанционно 2 пъти в седмицата, като всяка лекция и упражнение траят по 3 часа (180 мин.).

Цялата продължителност е 3 месеца.

Програмата ни включва и самостоятелни проекти, броя на тях се определя според напредъка на групата, като осигурява оптимално темпо на обучение за всички участници. Покриваме широк спектър от теми, които се проверяват след всеки модул с тест, за да се затвърди разбирането и уменията ти.

Целта на упражненията е да затвърдите знанията си, да зададете въпроси относно материята, които не са ви ясни. Също така, ще можете да упражните екипната си работа, като участвате в решаването на проблеми от проектите или предизвикателствата на другите курсисти.

Предварителни изисквания

CodeIgniterДобра компютърна грамотност
CodeIgniterЖелание за усилено учене
CodeIgniterВладеене на английски език: ниво A2

Важно: За да запишеш курса по Data Science, трябва първо да завършиш курса Python Basics.

График и цена на курсовете

3 месеца

Дистанционна (Online)
/

Какво представлява курсът по Data Science?

Курсът по Data Science комбинира теория, практика и работа по проекти.

Кой може да кандидатства за този курс?

Всеки може да се запише – начинаещи, студенти, или опитни програмисти.

Мога ли да се запиша, ако пропусна началната дата?

Не се притеснявай, ако пропуснеш началната дата – просто се свържи с нас и ще намерим решение.

Каква подкрепа мога да очаквам по време на курса?

Всеки един курсист при нас получава индивидуално внимание.

Какво е нивото на ангажираност на курса?

Курсът е с пълна ангажираност. Но не се притеснявай – можеш да го съчетаеш с работа, тъй като занятията са след работно време.

Има ли предварителни условия за курса?

Няма, просто да имаш наличен работещ лаптоп.

Какво се случва, ако пропусна урок?

Не се тревожи, просто ни уведоми. Записваме уроците и ще ти изпратим записа.

Как мога да заплатя за курса?

Можеш да платиш на 2 вноски или цялата такса. Като направиш резервацията за да си запазиш мястото трябва до 5 дни да заплатиш първата вноска, а втората до 14 дни преди началото на курса.

Какъв е графикът на обучението?

Две вечери през седмицата, от 18:30 до 21:30. И още малко работа за домашни.

Ще получа ли сертификат след завършването?

Да, ще получиш сертификат след успешното завършване на курса.

Какви уникални характеристики предлага вашият курс?

Включваме и обучение по човешки ресурси, което ти помага да се подготвиш за работното място.

Какво ще кажем за работата по проекти?

Ще работиш по множество проекти и ще ги съобразим с динамиката на групата.

Какво да правя, ако имам допълнителни въпроси?

Ако имаш допълнителни въпроси, просто ни пиши! Ще ти помогнем с удоволствие.

ProCoder е академия по програмиране, насочена към всички, които искат да се развиват в сферата. Организираме Java курсове, а нашите ментори са с дългогодишен опит в управление на различни екипи и проекти.